Preduzeće Procom d.o.o. Gračanica je preduzeće koje postoji od 1996. godine sa primarnom djelatnošću u području informatičkog inženjeringa (projektovanja informacionih i multimedijalnih sistema), uvoza i proizvodnje informatičke opreme, proizvodnje softvera, računarskih komunikacija i edukacije.

Firma Procom d.o.o. zadnjih 10 godina svog poslovanja naročitu pažnju je posvetila primjeni informacionih sistema u obasti javne uprave, tj. E-governmenta. Danas firma ima preko 30 refernsi u implementaciji ovakvih projekata.

U početku smo odmah svatili da bi samostalan razvoj ovakvih infomacionih sistema bio veoma težak i zbog toga smo se opredijelili za strateško povezivanje sa ino-firmama koju imaju solucije usko specijalizovane za određenu oblast, a Procom obezbjeđuje visok stepen SISTEMSKE INTEGRACIJE i PODRŠKE korisnicima. Uspješnost ovakvog koncepta se potvrdila na tržištu gdje smo vodeća firma u BiH po broju implementiranih projekata u oblasti CASE i DOCUMENT managament-a.


Direktor Muhdin Mujačić

Brzi kontrolirani razvoj

Raspolažemo svim pretpostavkama: kadrovskim, organizacijskim, metodološkim i tehnološkim  da u zadanim rokovima razvijemo i uvedemo odgovarajuća rješenja. Model razvoja softvera koji opisujemo u ovoj ponudi, provjeren je u praksi i najbolje odgovara ovakvoj vrsti projekata.

Tehnologija

Tehnologija kojom raspolažemo omogućuje ne samo razvoj standardnih rješenja, nego i potpunih rješenja vezanih uz document management, workflow, knowledge management.

Sigurnost

Možemo se svrstati u red rijetkih domaćih informatičkih tvrtki koje se mogu pohvaliti stabilnim rastom poslovanja od 1997. godine. Dosadašnje reference i priznanja dokaz su da se radi o firmi koja je sposobne samostalno projektovati i izgraditi cjeloviti informacijski sistem.

Naš tim